Dansschool Ashakiran olv. Asha Ghurahoo

Asha Ghurahoo is 25 jaar actief in Rotterdam en omstreken als Indiase danslerares/choreografe. Eigenaresse van de eerste erkende hindoestaanse dansschool Ashakiran in Rotterdam waar ze gemiddeld aan 80 leerlingen lesgeeft.

Naast de wekelijkse danslessen houdt ze ook bezig met projecten /wijkactiviteiten en vrijwilligerswerk. Hart en ziel voor de kunst en cultuur. Met betrekking tot dansstijlen: houdt ze vooral bezig met de Indiase

traditionele stijlen.

 

Traditioneel: Odissi, Kathak , Bharat Natyam

 

Volksdansen: Bhangra, Dandia, Rajasthani, Baithak Gana dans (allen met eigen gemaakte choreografie) Bollywood dans: diverse eigen choreografieën. Verder heeft ze ook gewerkt aan verschillende dansdrama’s en eigen gemaakte dans, zang- en muziekvoorstellingen i.s.m. muzikanten en dansstukken gechoreografeerd.

 

Onlangs is de dansschool toegelaten als lid van de International Dance Council CID. Dit betekent dat de dansschool nu ook behoort tot de officiële wereldwijde organisatie van dansorganisaties en mag de dansschool bij promotiedoeleinden het Unesco logo voeren. Daarnaast heb ik de toetsing gehaald van de NBDK; de Nederlandse beroepsvereniging voor dansprofessionals. Het verhaal is geschreven door Asha Ghurahoo, danseres en artistiek leider van dansschool Ashakiran.

  

In de loop der jaren heb ik de basis van de Indiase traditionele dans verder ontwikkeld door een eigentijdse dansstijl te ontwikkelen. Met ruim 22 jaar ervaring, kennis en bagage wil ik de lat steeds weer verhogen. Niet alleen ben ik voortdurend bezig om mijn vakmanschap te vergroten, ik deel de opgedane kennis ook graag met anderen, met name de jonge dansers en dansscholen. Bovenal streef ik ernaar om iedereen hiervan - door middel van deze productie – te laten zien, proeven, horen en voelen.